Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Tuesday, 6-Jan-2009 14:16
:: Sara Sharina Yaakob & Arizal Dato' Zahari ::
Pernikahan Sara & Rizal
Resepsi Sara & Rizal di Kemensah Height, Kuala Lumpur - Resepsi Pengantin Perempuan 1
Resepsi Sara & Rizal di Dewan Felda Perdana, Kuala Lumpur - Resepsi Pengantin Perempuan 2

Tarikh : 19 , 20, 21 Disember 2008

Tirai JOB FOTOGRAFI ku tutup untuk tahun 2008....dengan penuh seribu pengalaman yang
indah....satu pengalaman yang saya dapat timba dengan bantuan backup fotog iaitu cd......
3 org cousin ku azwan, adry dan azim.....serta 2 org puteri Nani dan Farha ( ikut untuk
menimba ilmu )....thanks korang semua....

Terus terang saya katakan.....saya happy dengan job tersebut sebab pelbagai perkara baru
dapat saya lalui dan pelajari.....begitu juga alhamdulillah client dan keluarga client.....
sangat-sangatlah sporting dan baik hati.....thumbs up utk sara & rizal yang memberi ker-
jasama sepenuhnya....begitu juga adik beradik sara, ur parents ( sangat sporting! dan prihatin
terhadap kami....) tak lupa juga pada abang ipar sara yang jugak..best...thank u lagi sekali

Job ni dilaksanakan dengan sangat best dan penatnya.....hehehehhe....actually untuk ketiga2
majlis ni...pihak pengantin appoint 2 group Photografer.....saya ZAITIE sara yang hired dan pihak
pengantin lelaki hired saudara IKRAMISMAIL......gentar saya dengan bro ni....yang sememangnya
dah berpengalaman...atau org kata OTAI dalam bidang ni...nak berbanding dengan saya yang
baru nak merangkak nie....bangga jugak saya tengok org2 melayu yang berjaya ni....
Job ni sangat penat...sebab ramainya fotografer...ramainya videografer...huhuhu....smpi kena berebut...
dan menunggu giliran......anyway nak mohon maaf kepada crue2 lain kalau2 ada tersalah apa2....
anyway saya try my best Sara....Ilmu kena selalu ditimba...tak kira masa....tak kira dari siapa.....

......ILMU......

“Allah mengangkat orang-orang yang beriman dan berilmu di kalangan
kamu beberapa darjat”.

Semakin berilmu seseorang itu, semakin tinggi darjatnya. Dalam kehidupan seharian,
masyarakat lebih menghormati orang yang tinggi pendidikannya, berpengetahuan
dan mempunyai kelulusan akademik diiktiraf. Bila ditambah lagi dengan kerajinan
beribadah, bertambah-tambah lagi rasa hormat orang sekeliling.

Kesannya, mereka amat mempercayai orang yang berpendidikan ni, kerana yakin
dengan ilmu yang mereka ada. Kesimpulannya, untuk membuat kita semakin berjaya,
dihormati dan dipercayai, rajinkan diri menimba ilmu, tak kira ilmu hasil dari pendidikan
formal atau tak formal.

Ilmu dapat kita perolehi dari banyak sumber. Cara paling mudah untuk banyak menimba
ilmu adalah dengan banyak membaca. Orang yang rajin membaca, banyak ilmunya.

Ilmu dapat menggilap potensi minda. Lebih tinggi pengetahuan kita dan lebih banyak yang
kita masukkan ke dalam minda, kita jadi lebih cemerlang, lebih maju dari orang lain
disekeliling kita.

Sebab, banyak yang kita tahu, jadi kita boleh gunakan apa yang kita tahu tu untuk
mencapai lebih banyak kecemerlangan berbanding orang lain. Bak kata pepatah inggeris,
knowledge is power, but applying the knowledge gives you more power!

Usahawan cemerlang adalah usahawan yang rajin membaca, banyak mengkaji serta
banyak menimba ilmu tentang jenis perniagaan diceburinya. Selepas itu, dia
mengaplikasikan apa yang dia tahu, supaya dia mendapat lebih banyak untung, lalu
menerima pendapatan yang lebih banyak dari usahawan-usahawan lain dalam jenis
perniagaan yang sama.

Pekerja cemerlang adalah pekerja yang mendalami bidang kerjayanya dengan penuh
minat dan kesungguhan. Lebih banyak yang dia tahu, lebih cepat dia naik pangkat.
Ilmu yang dia ada lebih dari orang lain membolehkan dia jadi lebih menonjol di mata
majikan, justeru layak memgang tanggungjawab dalam organisasi tempat dia bekerja.

Anyway walaupon kerja tetap saya as an ARCHITECT......bidang FOTOGRAFI saya
rasa ilmunya sangat2lah menarik.....apa yang saya buat belajar..dan terus belajar......insyallah.....semoga tuhan berkati...

Nyatalah, di dalam Al Quran Allah memberi motivasi pada kita supaya sentiasa
menimba ilmu, kerana dia dah menjanjikan darjat tinggi pada orang beriman, berilmu
dan orang yang sentiasa beramal dengan ilmunya!

8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Saya uploadkan ckit2 ye...sabo ye......


nikah....

























resepsi rumah......






































resepsi dewan felda perdana....




























































© Pidgin Technologies Ltd. 2016